Zioła na odchudzanie – przegląd cz. 2

0
176
views

Z pierwszej części możecie się dowiedzieć, dlaczego w czasie diety warto zainwestować w rumianek. To oczywiście niejedyna roślina na którą można się zdecydować. Przed Wami kolejne.

Fiołek trójbarwny

Generalnie akurat ta roślina wymieniana jest zwykle w kontekście walki z trądzikiem, czy ogólnie różnymi zmianami skórnymi. Natomiast posiada ona właściwość, która daje szansę pozbyć się wielu problemów. Mam tutaj na myśli wspomaganie detoksykacji organizmu. I to naprawdę w skuteczny sposób. Dzięki pozbyciu się nadmiaru toksyn, dużo prościej będzie Wam walczyć z nadmiernymi kilogramami. Chociaż akurat w tej kwestii jeszcze lepiej sprawdza się czystek, który zresztą też ma ogromne umiejętności (jednym z najlepszych obecnie preparatów w którym go znajdziesz jest Cistus Plus).

Krwawnik pospolity

W zasadzie roślinę tę można znaleźć praktycznie na całym świecie. W Polsce jest ona pospolita. Stosowana jest w medycynie naturalnej zarówno w sposób wewnętrzny jak i wewnętrzny. Po pierwsze wspomaga metabolizm, co nas tutaj oczywiście najbardziej interesuje. Krwawnik ma również działanie przeciwzapalne. Pomoże gdy dopadną Was dolegliwości żołądkowe. Mam tutaj na myśli między innymi niestrawność czy wzdęcia. Ale to wciąż nie wszystkie jego umiejętności. Jak wspomniałem można roślinę tę stosować zewnętrznie. Przyda się jeśli macie problem z trudno gojącą się raną. Wiem, że można ją też stosować na stany zapalne skóry.

Łopian

To kolejny przykład rośliny o wielu właściwościach. Łopian między innymi poleca się osobom zmagającym się z wypadaniem włosów. Nie wypada też nie wspomnieć o tym, że leczy się przy jego pomocy trądzik. A w jaki sposób pomoże Wam w odchudzaniu? Łopian przede wszystkim korzystnie wpływa na funkcjonowanie żołądka i jelit. Wspomaga w pewnym stopniu metabolizm. Łopian wykorzystuje się przy usuwaniu toksyn z organizmu. To jak wspominałem przy fiołku ma przełożenie na wiele problemów. Łopian kupicie w dowolnym sklepie zielarskim. Wystarczy dwie łyżki surowca zielarskiego (korzenia) zalać wodą (dwie szklanki). Potem gotować przez około 5 minut. Pić po pół szklanki dwa razy dziennie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.