Pięciu mistrzów detoksykacji

0
89
views

Przed Wami kilka produktów, które pomogą na początku procesu odchudzania. Bo w taki sposób zawsze traktowałem detoksykację (abstrahując od  innych jej efektów). Wstęp do zrzucania zbędnych kilogramów.

Biała kapusta

Jak ją lubię. Nie tylko za to, za kiszoną kapustę:). Ma ona naprawdę sporo ciekawych właściwości. Liście kapusty stosuje się chociażby na opuchnięte kolana. Ma też sporo do powiedzenia w kwestii stanu naszej skóry. Detoksykację można prowadzić przy „pomocy” wspomnianej kiszonej kapusty. Wystarczy pić na czczo szklankę soku z niej. Kapusta to bogactwo witamin i pierwiastków. Dość powiedzieć, że znajdziecie w niej siarkę i fosfor. Do tego witaminy A i C.

JUŻ TERAZ POZNAJ SKUTECZNY SPOSÓB NA ODCHUDZANIE!

Buraki

Niepozorne warzywo o naprawdę ciekawych właściwościach. Buraki to między innymi bogactwo witamin z grupy B. Oprócz tego znajdziecie w nich też sporo ciekawych dla organizmu pierwiastków. Mam tutaj na myśli sód, cynk i miedź. Buraki regulują pracę układ pokarmowego. Dlatego przydadzą się przy odchudzaniu. Mają też moc detoksykacji organizmu. Najlepiej pić sok z buraka.

Seler

To kolejne niepozorne warzywo o ogromnych właściwościach. Jeśli walczysz z kilogramami od pewnego czasu, to pewnie się z selerem już spotkałaś. Zarówno korzeń, jak i nać są polecane na kilogramy. Seler w obu postaciach doskonale sprawdza się też jako element jadłospisu podczas detoksykacji. Przy okazji zawiera sporo witamin i pierwiastków. Ma w sobie między innymi cynk i potas.

Kasza jaglana

Jeśli Twoja dieta do pewnego momentu oparta była na dużej ilości białka, mąki i słodyczy, to warto wprowadzić ją do jadłospisu. To produkt zasadotwórczy. Detoksykacja kaszą jaglaną powinna trwać 3 dni. W tym czasie – jak łatwo się domyślić – jemy przede wszystkim ją. Do picia woda. Może być przegotowana. Unikajcie w tym czasie herbaty i kawy. Niestety.

brokuly

Brokuły

To warzywo, które polecane jest zarówno w czasie odchudzania, jak i detoksykacji. Dzięki zawartości siarki (a dokładniej glukozynolanów) będzie mieć pozytywny wpływ na stan skóry. W przypadku odtruwania organizmu warto brokuły „stosować” jako jeden z elementów jadłospisu, a nie jedyny. Co jeszcze warto o tym warzywie wiedzieć? A chociażby to, że polecany jest, gdy cierpimy na niedobór witaminy D. Co jest akurat dość częstym problemem późną jesienią i zimą. Brokuły wspomagają też obniżanie tzw. złego cholesterolu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here